Odotuksia parempi Eat, Pray, Love

Eat, Pray, Love oli mukanani Brasiliassa Casa dom Inacio -nimisessä kansainvälisessä healing-keskuksessa. Se oli oikein hyvää matkaluettavaa, yhtä aikaa syvällinen ja nautinnollinen. Siis juuri sellainen kuin hyvä elämä!

Tiedätkö, kun joskus kuuntelee jonkun toisen ihmisen mielipidettä jostakin asiasta, uskoo sen ja huomaa vasta myöhemmin kuinka väärässä hän olikaan? Minulle kävi Elizabeth Gilbertin Eat, Pray, Loven kanssa näin.

Muistan kuinka yksi puolituttu puuskahti katsoneensa hetken kirjasta tehtyä elokuvaa ja todenneensa että se oli kauhean pinnallista huttua. Itse tykkäsin elokuvasta, mutta kirjaan ei ole tullut tartuttua.

Löysin Elizabeth Gilbertin vasta hänen uudemman kirjansa, The Big Magicin kautta. Jos olet ikinä ajatellut kirjoittaa tai luoda jotakin itse, LUE SE KIRJA! Se on mielettömän hyvä ja inspiroiva opus.

Seuraan Gilbertiä myös Instagramissa ja täytyy sanoa, että siinä on yksi aikamme kiinnostavimmista ihmisistä. Ihminen, joka todella on löytänyt rakkauden sydämessään ja joka uskaltaa myös muuttaa elämäänsä sydämensä ohjauksen mukaan.

Siitä esimerkkinä nyt vaikkapa se, että hän hiljattain erosi miehestään (siis siitä mussukasta, josta kerrotaan Eat, Prey, Lovessa), sillä hän huomasi rakastuneensa yhteen parhaista ystävistään. Siis toiseen naiseen.

Minusta on hienoa, että hän ei jäänyt kannattelemaan ”vuosisadan romanssi” -manttelia vain siksi, että puoli planeettaa oli tutustunut hänen rakkaustarinaansa ja toivoi sille onnellista loppua.

Rakkaus on vähän kuin seksuaalinen identiteetti: Se saattaa muuttua. Ja jos se muuttuu, sitä kannattaa kuunnella.

Ja sitten siihen Eat, Prey, Loveen. Ensinnäkin, kirja kertoo matkasta Jumalan luokse. Mitä pinnallista siinä on? En keksi äkkiseltään aihetta, joka voisi olla syvällisempi.

Luin kirjaa yhdellä omista matkoistani, kävin nimittäin tammikuussa Braziliassa tutustumassa John of Godiin eli maailmankuuluun brasilialaisen parantajaan ja hänen työhönsä.

Kirjassa taas matkustetaan Italiaan, Intiaan ja Indonesiaan ja täytyy sanoa, että tunnistin Gilbertin henkisestä matkasta hyvin paljon omaa polkuani, jota on tullut tallattua viimeiset vuodet. Siihen kuuluu niin puhdistautumista vanhoista mielen ehdollistumista ja elintavoista kuin elämästä nauttimisen opettelua.

Olen lukenut henkistä ja self help -kirjallisuutta jo kyllästymiseen asti. Tässä kirjassa kivaa oli, että siinä pääsi kurkistamaan jonkun toisen ihmisen todelliseen polkuun ilman sen kummempia vinkkejä.

Samassa tulee kerrattua käytännössä kaikki onnellisen elämän perusteet: yhteys korkeimpaan, elämästä nauttiminen ja konkreettinen, lihallinen rakastaminen elävässä elämässä. Näistä kun pitää huolta niin ei kyllä kovin pieleen voi mennä.

Teksti ja kuva: Jenni Arbelius. Iso kuva, jossa Julia Roberts kirjan pohjalta tehdyssä elokuvassa vuodelta 2010: Moviestilldb.com

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love. Omaa tietä etsimässä. Seven. 2007.

Liity Kirjavallanlumouksen listalle!

Liity nyt ja tiedät aina mitä lukea.

Sähköpostisi on turvassa. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.