Kiitos hyvää Virpi Mikkonen!

Tämän ruokakirjan jälkimainingeissa minulle tuli mieleen, kuinka kohtelin absolutistiystävääni. Puhuin hänelle siihen tapaan, että hän taitaa olla liian jyrkkä. Että eikö nyt silloin tällöin voisi vähän edes juoda ja muuta vastaavaa.

Tuli ihan kauhea morkkis näin jälkikäteen. Ihan ensinnäkin siksi, että olen itsekin absolutisti nykyään ja juuri hän toimi minulle rohkaisijana ja suunnannäyttäjänä aikana, jolloin kehoni tiesi selkeästi mitä haluan – myrkytöntä elämää – mutta miellyttämishaluinen mieleni halusi edelleen kumarrella joka suuntaan.

Itse olen sillä tavalla friikki, etten juo alkoholin lisäksi edes kahvia. Vehnän ja lihan syömättä jättäminen ymmärretään nykyään paremmin, mutta voit vain kuvitella, kuinka usein jotkut ihmiset provosoituvat siitä, että en syö ja juo niin kuin he. Itse näen heti punaista, kun se sama latistaminen, tasapäistäminen ja tuomitseminen alkaa, jota siis olen itsekin tehnyt typeryyksissäni toisille.

No, tästä huomaa vain sen, että aina pitää kulkea omaa polkuaan, kuunnella kehoaan ja sulkea korvansa tyhmältä ryhmäpaineelta. Ja että ihmiset, joilla on ongelma sinun ruokavaliosi kanssa, ovat vain inhimillisiä ihmisiä, joita pelottaa katsoa omaa suhdettaan omiin asioihinsa. Byron Katien The Workia siis sinne vaan! 🙂

Mutta siis mitä Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjaan tulee, niin voi jestan kuinka hyvä kokkikirja tämä on. Paras lukemani, täytyy sanoa.

Ruoat ovat pitkälti maidottomia, sokerittomia ja gluteenittomia, iso osa vegaanisia. Reseptit valmistuvat ihan oikeasti kymmenessä minuutissa, aikaa vievimmillään puolessa tunnissa.

Muistan ajan, kun en vielä itse ollut uskaltanut katsoa omia ruokailutottumuksiani yhtään silmiin ja rehvastelin lihansyönnilläni. Sanoin, että: ”Kun mä en vaan halua syödä mitään kuullotettuja herneitä”, ja kuvittelin olevani oikeinkin hauska ja nokkela.

No, kohtalon ivaa: Virpi Mikkosen valkosipuli-minttuherneet ovat niin hyviä, että melkein itkin onnesta kun söin niitä ekaa kertaa.

Omien ruokailutottumusten muutos tuntuu tällä hetkellä onnen potkulta. Kiitos Virpi Mikkonen!

Virpi Mikkonen: Kiitos hyvää pikaruokaa. Helppoja ruokia terveelliseen arkeen. Otava. 2016. 

Teksti: Jenni Arbelius Kuva: Otavan kuvapankki

Liity Kirjavallanlumouksen listalle!

Liity nyt ja tiedät aina mitä lukea.

Sähköpostisi on turvassa. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Copyright © 2019 2019. All rights reserved.
Proudly powered by 2019. Theme 2019 made by FitWP.