Kirjablogi kirjallisuudesta lumoutujille

Tervetuloa seuraamaan uutta kirjallisuusblogia!

Sen nimi on Kirjavallanlumous. Ei siis kirjavallankumous, sillä kirjojen lukemisessa ei kai sentään vielä ole mitään kumouksellista. Vaan Kirjavallanlumous, sillä nimi tekee kunniaa lukemisen lumoukselle. Sille hetkelle, kun kirja imaisee mukaansa ja päästää sisään omaan maailmaansa, avaa aivan uusia näköaloja, tuo viisautta ja ymmärrystä ihmisyyteen.

Tämä kirjablogi käsittelee reissuja, pohdintoja ja oivalluksia, jotka ovat mahdollisia kirjojen avulla.  

Tuon esiin myös elämäntyyliä, joka auttaa pitämään yllä hyvää lukemisvirettä tai palauttamaan kirjallisuuden takaisin elämääsi.

Haluan auttaa sinua elämään hyvinvoivaa elämää, jota maustaa hyvät kirjat. Tiedän henkilökohtaisesti, että nykyaika someineen päivineen tekee aivoille jotain sellaista, että kaunokirjallisuuden lukeminen helposti jää. Pitkäkestoinen keskittyminen ja mielen rauhoittaminen vaativat vähän vaivaa. Lukeminen jää helposti netin pläräämisen jalkoihin. Lukeminen vaatii hiljaisuutta ja tilaa. Erityisesti omaan mieleen. Siinä haluan auttaa sinua.

Kirjavallanlumouksen filosofiaan kuuluu, että kirjoihin ja ihmisiin tutustumisessa on paljon samaa. Oikeat kirjat tulevat vastaan oikeaan aikaan, aivan kuin oikeat ihmisetkin tulevat elämään juuri oikealla hetkellä.

Siksi tässä blogissa ei oteta paineita siitä, että uutuuskirjat luettaisiin pois alta mahdollisimman nopeasti. Eihän ihmisiinkään tutustuta sillä perusteella, että he ovat syntyneet tänä vuonna!

Sitä paitsi: suosin kirjastoja, joten uutuuskirjoihin käsiksi pääseminen voi viedä hieman aikaa. Ja hyvää kirjaahan odottaa mielellään.

Tällä sivulla annetaan siis elämän tuoda eteen juuri ne lukukokemukset, jotka palvelevat lukijaansa tässä hetkessä. Blogitekstien tarkoituksena on toimia ikään kuin ystävänäsi, joka on juuri lukenut kirjan. Tarkoituksena ei ole tarjota ammattimaista kirjallisuuskritiikkiä, vaan vilpitöntä puhetta elämästä, tunteista ja ajatuksista, joita lukukokemus herätti.

Huonoja kirjoja ei esitellä (eikä lueta loppuun), sillä maailma on täynnä hyviä kirjoja, eikä elämää kannata hukata suorittamiseen. 

Entä kuka minä olen? Olen Jenni Arbelius, intohimoinen lukija, kirjoittaja, hyvinvointialan yrittäjä ja taidemaalari. (Lue lisää: www.jenniarbelius.fi)

Olen opiskellut Turun yliopistossa filosofian maisteriksi ja aloitin opintoni yleisellä kirjallisuustieteellä. Kirjallisuus oli se juttu, sitä halusin lukea lisää ja lisää. Myöhemmin kuitenkin vaihdoin pääaineeni mediatutkimukseen pitkälti siksi, etten menettäisi lukemisen lumoa. Mitä teoreettisemmaksi kirjallisuustieteen opinnot menivät, sitä selvemmäksi minulle kävi, etten halunnutkaan ”tietää liikaa”, en halunnut alkaa lukea romaaneja liian teoreettisessa valossa. Halusin säilyttää viattoman innostuksen kirjoihin ja lukemiseen liittyvän lumouksen.

Siitä syntyi myös sivuston nimi: kirjavallanlumous!

Tällä hetkellä Kirjavallanlumous on henkilökohtainen kirjablogi. Minua kiinnostaisi tehdä tästä sivusto, joka yhdistää kirjaintoilijat ja kokoaa yhteen innokkaat kirjoittajat ja lukijat.  Haluaisitko sinäkin kirjoittaa sivulle?

Ota yhteys jenni@jenniarbelius.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Teksti: Jenni Arbelius Kuva: Pixabay

 

Liity Kirjavallanlumouksen listalle!

Liity nyt ja tiedät aina mitä lukea.

Sähköpostisi on turvassa. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.