Sivuhenkilöstä päähenkilöksi

Luin tämän kirjan jo muutama viikko sitten, mutta en ole keksinyt mitään sanottavaa. Ehkä siksi, että minulla on muutenkin meneillään vaihe, jossa sanojen käyttäminen tuntuu turhalta, tuntuu että se sekoittaa kommunikaatiota enemmän kuin auttaa ymmärtämään.

Joten mitäpä sitä.

Olen onnellinen, että tämä kirja on tehty. Olen onnellinen siitä, että aitous on nousussa. Itse seuraan kansainvälisesti henkistä kenttää ja siellä ollaan yhtä mieltä siitä, että nykyajassa valaistuminen on aitoutta, sitä että on oma itsensä, arjessa.

Näen saman suuntauksen myös populaarikulttuurissa. Vesta, Lana Del Rey, Saara Turunen, Milja Sarkola. Luen samaan porukkaan myös Kardashianit. Kaikki ovat tavalla tai toisella itse ottaneet mikin käteen ja alkaneet kertoa omasta kokemuksestaan sen sijaan, että joku toinen kertoisi, mitä he ovat. Voi ymmärtää väärin, jos heitä yritetään ymmärtää miehistä mittatikkua (pun intended) vasten. 

Tykkään autofiktiosta, jalat maassa olevista artisteista ja realitystä, jonka syvyyden näkeminen on myös katsojasta kiinni. Tykkään siitä, että nainen voi nykypäivänä näyttää ihmisyyttään (ja naiseuttaan!) ilmaisemalla itseään ja todellista kokemustaan, arvostettiin sitä tai ei.

Ehkä olemme myös kollektiivisesti repimässä harhan verhoa sen edestä, mitä menestys on. Tai sitten olemme vain kyllästyneet olemaan hiljaa ja hymyilemään. Esittämään.

En tiedä. Mutta sen sen tiedän, että Saara Turusen Sivuhenkilö kannattaa lukea. Se on todella hyvä.

Saara Turunen: Sivuhenkilö. (Tammi. 2018.)

Teksti:  Jenni Arbelius Kuva: Tammi

Liity Kirjavallanlumouksen listalle!

Liity nyt ja tiedät aina mitä lukea.

Sähköpostisi on turvassa. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.