Bikinirajatapaus ja selfie-jantterit

Nykyajan deittimaailma on sen verran surreliastista, että on ihme, ettei siitä ole kirjoitettu enempää. Bikinirajatapauksen kirjoittajan Henriikka Rönkkösen ilmausta lainaten, siellä ne ”selfie-jantterit” ovat rivissä Tinderissä. Kun match sitten syntyy, voi  ”suhde” jo edetä selfieiden lähettelyyn What´s Upissa… Tätä maailmaa Bikinirajatapaus kuvaa riipaisevasti ja hauskasti.

Olen itsekin Tinder-viidakossa ihmetellyt, kuinka moni tuntuu kaipaavan kuvitelmiin perustuvaa kirjekaveria todellisen ihmissuhteen sijasta. Tosin onhan sitä itsellänikin ollut vaihe, jossa viestittelysuhde sisälsi maksimimäärän läheisyyttä, johon sillä hetkellä kykenin. Viestittelysuhde on kuitenkin hyvin helposti egon temmellyskenttä; illuusioiden, projisoinnin, väärinkäsitysten ja kaikenlaisen harhan villi länsi. Ego – eli täysin inhimillinen pelko meissä – haluaa, että etsimme, mutta emme löydä. Että piiloudumme, vaikka sitten näkyviin toisen ihmisen näytölle, jos ei muualle.

En tiedä onko aitojen ihmissuhteiden luominen koskaan täysin mutkatonta, mutta ainakin itse päätin jossakin kohtaa ottaa todesta vain konkreettisen yhdessäolon ja suoran kommunikaation, viestittely sai jäädä.

Silti: Onneksi maa on vapaa ja suhdetyyli samoin. Ja onneksi näistä asioista kirjoitetaan kursailematta.

Mietin kirjaa lukiessani, että kuten Rönkkönen kirjassa kuvaa, on totta, että tässä kohtaa ajanlaskua sinkkuus on aikaamme leimaava ilmiö. Romanttiseen rakkauteen liittyvät tunteet ja tunteettomuudet pitää käydä läpi ihan itse. Enää niitä ei pääse karkuun järkiliittoihin tai kahdentoista lapsen paapomiseen. En ole kateellinen menneille sukupolville, mutta onhan tämänkin ajan touhu kaikessa emotionaalisessa epävarmuudessaan ja haparoinnissaan aika hurjaa.

Kirja oli ilahduttaa luettavaa, eikä vähiten siksi, ettei pieru-osastokaan tuottanut pettymystä. Kyllä, tässäkin kirjassa turisee niin maan perhanasti, ihan kuin Mielikuvituspoikaystävässä. Pieruhuumorin ystävä kiittää.

Teksti: Jenni Arbelius Kuva: Atena

Henriikka Rönkkönen: Bikinirajatapaus – Ja muita sinkkuelämän iloja. Atena. 2017.

Liity Kirjavallanlumouksen listalle!

Liity nyt ja tiedät aina mitä lukea.

Sähköpostisi on turvassa. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.