Kirjablogi Kirjavallanlumous

Tämä blogi syntyi rakkaudesta kirjoihin ja lukemiseen. Se käsittelee reissuja, pohdintoja ja oivalluksia, joita saan kirjojen kautta. Blogi tuo esiin myös elämäntyyliä, joka auttaa sinua pitämään yllä hyvää lukemisvirettä tai palauttamaan kirjallisuuden takaisin elämääsi.

Lukeminen vaatii hiljaisuutta ja tilaa. Erityisesti oman pään sisälle. Haluan auttaa sinua elämään hyvinvoivaa elämää, jota maustavat hyvät kirjat.

Kirjavallanlumouksen filosofiaan kuuluu, että kirjoihin ja ihmisiin tutustumisessa on paljon samaa. Oikeat kirjat tulevat vastaan oikeaan aikaan, aivan kuin oikeat ihmisetkin tulevat elämään juuri oikealla hetkellä.

Siksi tässä blogissa ei oteta paineita siitä, että uutuuskirjat luettaisiin pois alta mahdollisimman nopeasti. Eihän ihmisiinkään tutustuta sillä perusteella, että he ovat syntyneet tänä vuonna!

Tällä sivulla annetaan siis elämän tuoda eteen juuri ne lukukokemukset, jotka palvelevat lukijaansa tässä hetkessä. Blogitekstien tarkoituksena on toimia ikään kuin ystävänäsi, joka on juuri lukenut kirjan. Tarkoituksena ei ole tarjota ammattimaista kirjallisuuskritiikkiä, vaan vilpitöntä puhetta elämästä, tunteista ja ajatuksista, joita lukukokemus herätti.

Huonoja kirjoja ei esitellä (eikä lueta loppuun), sillä maailma on täynnä hyviä kirjoja, eikä elämää kannata hukata suorittamiseen.

Entä kuka minä olen? Olen Jenni Arbelius, intohimoinen lukija, toimittaja ja hyvinvointialan yrittäjä. (Lue lisää: www.jenniarbelius.fi)

Aloitin opintoni aikoinaan Turun yliopistossa yleisellä kirjallisuustieteellä. Kirjallisuus oli se juttu, sitä halusin lukea lisää ja lisää. Myöhemmin kuitenkin vaihdoin pääaineeni mediatutkimukseen pitkälti siksi, etten menettäisi lukemisen lumoa. Mitä teoreettisemmaksi kirjallisuustieteen opinnot menivät, sitä selvemmäksi minulle kävi, etten halunnutkaan ”tietää liikaa”. En halunnut alkaa lukea romaaneja liian teoreettisessa valossa. Halusin säilyttää viattoman innostuksen kirjoihin ja lukemiseen liittyvän lumouksen.

Siitä syntyi myös sivuston nimi: kirjavallanlumous!

Liity Kirjavallanlumouksen listalle!

Liity nyt ja tiedät aina mitä lukea.

Sähköpostisi on turvassa. Voit poistua listalta milloin tahansa.


Rekisteriseloste.

 

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.