Ole Avoinna halulle

Kuulin Mark Epsteinin Avoinna halulle -kirjasta aikoinaan ihmiseltä, jolla oli tapana lähettää minulle sitaatteja ja kuvia, joiden asiayhteyttä ja merkitystä en tajunnut, koska niitä ei millään tavalla minulle selitetty.

Arvaa ärsyttikö?

No, teen saman nyt sinulle. Se itse asiassa sopii kirjan esittelyksi paremmin kuin ennen kirjan lukemista käsitin.

”Rakastajan ja rakkauden kohteen välinen tila on se paikka, jossa tehdään kaikkein tärkein tunteellinen ja henkinen työ.” Mark Epstein

“Parit, jotka yrittävät liian rajusti pitää kiukkua kurissa, menettävät yleensä ensimmäisenä eroottisen yhteyden.” Mark Epstein

“Maailmassa näyttää olevan kahdenlaisia ihmisiä, ‘niitä jotka voivat nauttia haluamisesta ja niitä, jotka vaativat tyydytystä.’ toiset takertuvat ja toiset eivät.” Kirjassa esitetty sitaatti Adam Philipsiltä.

“…rakastettu tarjoaa itsensä yhtä aikaa ruumiina johon voi tulla ja tietoisuutena johon ei pääse sisälle. Rakkaus on toisen ihmisen vapauden paljastumista. Rakkauden ristiriitainen luonne on sitä, että halu pyrkii saamaan täyttymyksen kohteensa tuhoutumisen kautta, ja rakkaus osoittaa, että kohde on tuhoutumaton eikä sen tilalle voi tulla mitään muuta.” Kirjassa esitetty ote Otto Kernbergin kirjasta Love Relations.

Ja vielä loppuhuipennukseksi:

“Luonnollinen tila ei ole sellainen, jonka voi muuttaa objektiksi, eikä sitä voi löytää, jos etsimme sitä objektina; sen voi tavoittaa vain henkilökohtaisessa kokemuksessa. Sitä luonnehtivat tai kuvailevat sanat ja symbolit voivat olla omalla tavallaan hyödyllisiä, mutta ne ovat toissijaisia, eikä niiden avulla päästä vielä pitkälle. Parhaimmillaan ne antavat häivähdyksen minuuden kätketystä kyvystä: kyvystä tietää ilman objektikeskeistä ajattelutapaa. Luonnollisen tilan sanotaan olevan valaiseva ja tietävä, määrittelyä pakeneva ja sanoin kuvaamaton, kirkas, väistymätön, hedelmällinen ja tyhjä, kielen ja käsitteellisen ajattelun tuolla puolen.”  Mark Epstein

Koska itse olen hieman ekspressiivisempi yksilö, kerron vielä ihan vähän. Kyseessä on kirja, joka käsittelee halua. Se kertoo kauniisti maskuliinisen haluamisen ja feminiinisen haluamisen eroista (voit muuten lukea myös metaforana länsimaisen ja itämaisen maailmankuvan, vasemman ja oikean aivopuoliskon, riippuvuuden ja vapauden tai järjestäytyneen uskonnon ja mystiikan eroista) sekä siitä, kuinka halulle yhtä aikaa antautuminen ja siihen takertumatta jättäminen voivat saattaa meidät yhteyteen vielä jonkin suuremman kanssa.

Kirjan loppupuolella viitataan myös tantraan. Jos haluat tutustua tantriseen tai taolaiseen seksiin paremmin, tutustu parhaisiin lähteisiin, eli näihin:

Moninkertainen orgasmi – seksin salaisuuksia pareille, Moniorgaminen mies – Opas parempaan seksiin (nämä perustuvat taolaiseen perinteeseen), koko Layla Martinin videotuotantoon (tantraa) sekä sivustoon & videokurssiin nimeltä www.omgyes.com – siinä opetetaan lukuisia erilaisia tapoja käsitellä nautinnollisesti naisen klitorista (sivusto ei liity varsinaisesti tantraan tai taoon, nautinnolliseen seksiin kyllä).

Ei tässä muuta, moi!

Teksti ja kuva: Jenni Arbelius

  • Mark Epstein: Avoinna halulle. Basam Books. 2006.
  • Mantak Chia, Maneewan Chia, Douglas Abrams, Rachel Carlton Abrams: Moninkertainen orgasmi. Seksin salaisuuksia pareille. Basam Books. 2009.
  • Mantak Chia & Douglas Abrams Araya: Moniorgasminen mies. Opas parempaan seksiin. Basam Books. 2010.
  • Layla Martin: YouTube-kanava. 
  • www.omgyes.com

Liity Kirjavallanlumouksen listalle!

Liity nyt ja tiedät aina mitä lukea.

Sähköpostisi on turvassa. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.