Jumala ja seksi ne yhteen soppii

Vietin kesäni laboratoriossa nimeltä elämä, eli elin vaan, enkä keskittynyt romaanien lukemiseen pätkääkään. Sen sijaan tutkin kyllä ihmisyyden lisäksi tiiviisti yhtä lempiaiheistani, Jumalaa eli Rakkautta.

Ihmeiden oppikurssi on ollut minulle kirja, jonka luin kannesta kanteen yhdessä kohtaa elämääni. Sen jälkeen IOK on ollut mukana elämässäni aktiivisesti ja palaan kirjaan aina kun haluan ikään kuin muistaa jotakin tärkeää. Itselleni se on ollut kirja, joka on onnistunut kuvaamaan äärimmäisen tarkkanäköisesti rakkautta, sydämen totuutta, rauhaa, viisautta, paranemista… En ehkä tiedä sille sopivaa sanaa, mutta tarkoitan jotakin sellaista rauhan ja puhtaan tietämisen tasoa elämässä, joka usein peittyy ihmismielen hulinan ja hälinän alle.

Tänä kesänä löysin myös Eileen Caddyn Ovi sisimpään -kirjan, joka värähtelee samalla taajuudella, vaikkei olekaan aiheiltaan yhtä laaja kuin Ihmeiden oppikurssi

Nyt kesän lopuksi eteeni tuotiin David Deidalta kaksi minulle uutta kirjaa, ensimmäinen oli Dear Lover: A Woman’s Guide To Men, Sex, And Love’s Deepest Bliss ja toinen Finding God Through Sex: Awakening the One of Spirit Through the Two of Flesh.

Dear Loverin idea on, että Deida on kirjoittanut sen rakastajalleen, eli naispuoliselle lukijalle, jotta tämä saisi kokemuksen siitä, miltä tuntuu kun tulee Miehen rakastamaksi. Voin kertoa, että toimii.

Finding God Through Sex puolestaan oli kirja, jonka lukeminen jollain tasolla jopa sattui. Sitä lukiessa ymmärsin, kuinka vähän olen oikeastaan tajunnut mistään mitään.

Luojan kiitos kirja toi sitä mukaa balsamia haavoille kun lukeminen eteni. Mark Epsteinin Avoinna halulle (josta kirjoitin täällä) oli täydellinen alustus näille kirjoille, koska Avoinna halulle toi esiin asiat, jotka ovat ehkä kaikkein tärkeimpiä läheisyydessä. Kunnioitus. Luottamuksen arvoisena olemisen taito. Läsnäolon taito. Ja mitä näitä nyt on.

Deida taas sanottaa feminiinistä ja maskuliinista olemisen tapaa ja sitä, kuinka seksissä pohjimmiltaan haetaan yhteyttä ja ykseyttä – Jumalaa. Hän kuvaa feminiinisen ja maskuliinisen tanssia silloin, kun se on epävireessä ja antaa saman tien keinot siihen, miten tanssin saa taas toimimaan.

Ei sillä, että keinot olisivat leikkaa ja liimaa -tyyppisiä kikkoja. Kyky rakastamiseen on elämänmittainen harjoitus, joka syvenee ja laajenee, kyseessä ei ole suoritus tai sirkustemppu. Rakastaminen on polku, joka hetkessä avautuva uusi alku ja mahdollisuus, ei päätepiste.

Kyky rakastamiseen kysyy tietoisuutta ja halua rakastamiseen, mutta myös ennen kaikkea lempeyttä, armoa, myötätuntoa, voimaa, halua, päätöstä, harjoitusta ja rakkautta suhteessa kaikkeen siihen rakkaudettomuuteen, tiedostamattomuuteen ja rakkauden vastustamiseen, mitä ihmisyys sisältää.

Huh. Kiitos David Deida. Tämä kirja oli yksi harvoista kirjoista, joiden aikana olen miettinyt, että miten kukaan osaa kirjoittaa maallisen ja taivaallisen rakastamisen yhtymäkohdista mitään tällaista*. Nyt sekin on koettu.

Siis: jos rakkaus, seksi ja Jumala kiinnostelee, kannattaa varmaan hankkia tämä kirja.

Niinku nyt.

Teksti: Jenni Arbelius kuva: Pixabay

*Viimeksi saman kokemuksen vahvasti henkisen kirjan kohdalla taisi herättää Marianne Williamsonin Return to Love eli Palatkaamme rakkauteen.

David Deida: Dear Lover: A Woman’s Guide To Men, Sex, And Love’s Deepest Bliss. 2004.

David Deida: Finding God Through Sex: Awakening the One of Spirit Through the Two of Flesh. 2016.

Eileen Caddy: Ovi sisimpään. Biokustannus Oy. Alkup. 1994.

Mark Epstein: Avoinna halulle. Basam Books. 2006.

Ihmeiden oppikurssi. Era Nova Publishing Oy 2002. A Course In Miracles julkaistiin alun perin vuonna 1975.

Marianne Williamson: Return to Love eli Palatkaamme rakkauteen. Suom. Pirkko Huhtanen. WSOY 1993.

Liity Kirjavallanlumouksen listalle!

Liity nyt ja tiedät aina mitä lukea.

Sähköpostisi on turvassa. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.